About

Despre mine

Irina Apan

Sunt un explorator al unei lumi vechi a cărei lumină pătrunde încă în universul nostru prin basme, veșminte, ritualuri, muzică și alte forme de artă țărănească.

Am studiat antropologia și etnologia și am ascultat sute de ore de interviuri cu țărani povestindu-și traiul, iubirile, neamul, greutățile, obiceiurile, amintindu-și fericirea de a fi fost cândva în centrul lumii pe care o locuiau și o îmbogățeau prin simplul fapt de a fi existat atunci, acolo.

Am străbătut sate și i-am cunoscut oamenii de multă vreme, dar am avut nevoie de timp să cresc interior, să mă cunosc și să aflu de ce sunt pe drumul acesta; iar răspunsul se îmbogățește cu fiecare zi care trece.

 Odată ce pornești în această lume a cunoașterii și a înțelepciunii ancestrale, vei descoperi cine ești și de unde vii, iar eu nu cunosc alt drum mai frumos decât acesta pentru devenirea noastră. Și cred că nu sunt singură în această călătorie. Simt că lumea azi se află la o intersecție în care încearcă să-și dea seama dacă să traverseze fără să se uite înapoi sau să mai aștepte puțin, să vadă dacă nu cumva, a uitat ceva esențial în drumul ei grăbit.

Imi doresc ca tot ce aflați în acest spațiu să vă aducă pace, cunoaștere și putere.

%d blogeri au apreciat: